Om oss

Om oss

Efter många år i Sverige har vi mest saknat “vår” mat och vin, den som vi brukade äta och dricka i Valpolicella där jag är född och där vi bodde i några år.


Vi ville äta samma mat och dricka samma vin som vi gjorde när vi bodde i Italien, mitt i Valpolicella, strax norr om Verona och gränsande med Gardasjön och Dolomiterna.


Det finns naturligtvis italiensk mat och vin att köpa i Sverige men vi ville åt dem små familjeägda producenter som säljer till den lokala marknaden och där vi brukade handla ifrån.


Då bestämde vi oss att köpa varor direkt från de producenter. Så började det!


Ekologiska apelsiner från Sicilien (de godaste), ekologisk parmesanost från Parma (en liten gård som producerar 2 hela ostar per dag!), ekologisk monocultivar extra jungfru olivolja från Kalabrien, Amaronevin från Valpolicella och Barbaresco från Piemonte är bara några av våra produkter som idag vi importerar och säljer till privatpersoner och några få exklusiva delikatessbutiker.


Vi arbetar ständigt för att hitta samma typ av genuina produkter som tillverkas enligt traditionen i olika regioner i Italien. Vi besöker de producenterna som vi träffar under våra resor till Italien eller som vi får tips av från vänner och släktingar!


Nu är du välkommen att handla alla våra produkter från vår nya web shop: www.lacantinaitaliana.com/webshop, men bara få gånger om året, just när allt du lastade i bilen sedan sista besök i Italien tagit slut!


Allt detta är La Cantina Italiana. Mat och vin.